PRODAVNICA

boj-na-Misaru

Boj na Mišaru, izbor narodnih epskih pesama o oslobođenju Srbije i Crne Gore Izbor narodnih lirskih ljubavnih i šaljivih pesama, format knjige je A5 (148 x 210 mm)

RSD 500,00 са ПДВ


Број артикла: Тврди повез: ТП 86 -500,00 дин. Броширани повез:БП 95 - 390,00 дин.. Категорије: , , .

Knjiga Boj na Mišaru predstavlja izbor epskih i lirskih narodnih pesama za osmi razred osnovne škole. Ova zbirka pesama omogućava učenicima osmog razreda kratak, ali edukativan put kroz vekove. Vođeni stihovima, učenici se na početku knjige susreću sa junacima iz Prvog i Drugog srpskog ustanka, što im omogućava da, kroz junačke pesme, spoznaju koliko su junaci bili spremni da daju za svoju otadžbinu. Nadalje, u knjizi se nalaze šaljive narodne pesme, koje, u najvećem broju slučajeva, na humorističan način govore o ljudskim manama. Najbrojnije su svakako ljubavne pesme, koje se nalaze naposletku ovog izbora, a koje govore o ljubavnim osećanjima iskazanim raznim motivima. Na kraju zbirke nalazi se opširniji pogovor koji omogućava učenicima lakše razumevanje predočenih pesama, kao i rečnik manje poznatih reči.

Рецензије

Још нема коментара.

Be the first to review “Boj na Mišaru, izbor narodnih epskih pesama o oslobođenju Srbije i Crne Gore Izbor narodnih lirskih ljubavnih i šaljivih pesama, format knjige je A5 (148 x 210 mm)”