ПРОДАВНИЦА

boj-na-Misaru

Бој на Мишару, избор народних епских песама о ослобођењу Србије и Црне Горе Избор народних лирских љубавних и шаљивих песама, формат књиге је А5 (148 x 210 мм)

RSD 500,00 са ПДВ


Број артикла: Тврди повез: ТП 86 -500,00 дин. Броширани повез:БП 95 - 390,00 дин.. Категорије: , , .

Књига Бој на Мишару представља избор епских и лирских народних песама за осми разред основне школе. Ова збирка песама омогућава ученицима осмог разреда кратак, али едукативан пут кроз векове. Вођени стиховима, ученици се на почетку књиге сусрећу са јунацима из Првог и Другог српског устанка, што им омогућaвa да, кроз јуначке песме, спознају колико су јунаци били спремни да дају за своју отаџбину. Надаље, у књизи се налазе шаљиве народне песме, које, у највећем броју случајева, на хумористичан начин говоре о људским манама. Најбројније су свакако љубавне песме, које се налазе напослетку овог избора, а које говоре о љубавним осећањима исказаним разним мотивима. На крају збирке налази се опширнији поговор који омогућава ученицима лакше разумевање предочених песама, као и речник мање познатих речи.

Рецензије

Још нема коментара.

Be the first to review “Бој на Мишару, избор народних епских песама о ослобођењу Србије и Црне Горе Избор народних лирских љубавних и шаљивих песама, формат књиге је А5 (148 x 210 мм)”