Showing 1–30 of 178 results

 • peti razred komplet lektira copy

  1. УРОШ И МРЊАВЧЕВИЋИ
  Избор народних песама преткосовског циклуса;

  2. БАШ-ЧЕЛИК
  Народне бајке, новеле, шаљиве приче, брзалице, загонетке и пословице;

  3. ЛАЖА И ПАРАЛАЖА и ПОКОНДИРЕНА ТИКВА
  Јован Стерија Поповић

  4. ТОМ СОЈЕР
  Марк Твен

  5. РОБИНЗОН КРУСО
  Данијел Дефо

  6. ХАЈДУЦИ
  Бранислав Нушић


 • prvi razred komplet mockup

  1. БАСНЕ
  Доситеј Обрадовић;
  2. АЛА ЈЕ ЛЕП ОВАЈ СВЕТ
  Јован Јовановић Змај;
  3. МИШ ПОСЕЈА ПРОЈУ
  избор народних умотворина.


 • sterija korice mockup

 • baš čelik korice mockup

  Баш-Челик

  RSD 280,00 са ПДВ

 • Uroš i Mrnjavčevići korice mockup

  Урош и Мрњавчевићи

  RSD 280,00 са ПДВ

  Избор народних песама преткосовског циклуса.


 • miš poseja proju korice mockup

  Миш посеја проју

  RSD 230,00 са ПДВ

 • basne korice mockup

  Басне

  RSD 230,00 са ПДВ

  Ова књига представља избор Доситејевих превода басни, у којима је осим преводилачког ангажмана присутан и ауторски печат Доситеја Обрадовића. С обзиром на поучан карактер басне, није случајно што је Доситеј Обрадовић као наш велики просветитељ афирмисао ову врсту у нашој књижевности. Како би најмлађи читаоци што боље разумели сам појам басне, па и њен настанак и развој, у књизи је дат и Предговор у сликама. Тако конципиран предговор симболичка је увертира у свет у којем су животиње главни карактери – у свет који је приказан без улепшавања и који као такав постаје својеврсна припрема за читалачко искуство, али и за живот.


 • Ala je lep ovaj svet korice mockup

  Ала је леп овај свет

  RSD 230,00 са ПДВ

  Књига Ала је леп овај свет представља избор из поезије Јована Јовановића Змаја. Овако сачињен одабир песама одлична је увертира за улазак најмлађе публике у свет књижевности. С обзиром на то да је већина Змајевих стихова доживела извођење уз музику, деца их усвајају у свом најранијем добу, док још не знају да читају. Зато је Змајев свет, пун хумора који најчешће произлази из замишљених животних нелогичности и из чудноватог човековог додира са природом, већ познат деци. Стихови овог песника симболизују детињство многобројних генерација, те су тако – упркос свим разликама – спона између различитих старосних доба и имају вредност културне заоставштине.


 • Први школски час

 • Kutija -Ivo Andric - Mockup copy

  Иво Андрић — комплет

  RSD 1.750,00 са ПДВ

 • rusi

 • Kutija -Realisti- Mockup copy

 • Pesnici romantizma mockup copy

  Песници романтизма

  RSD 1.400,00 са ПДВ

 • Kutija - modernisti mockup copy

  Златни стихови модерне

  RSD 1.500,00 са ПДВ

 • Kutija - srpska srednjovekovna trilogija kutija mockup copy

 • Свети Сава

 • Цар Душан

 • Српски средњи век кроз историју и легенду

 • Kutija - posebna izdanja - Mockup copy

  Посебна издања

  RSD 3.400,00 са ПДВ

 • Војводе и Србија у ослободилачким ратовима двадесетог века

 • Немањићи и задужбине

 • Наши великани науке

 • Велика имена српске уметности

 • 111111

  Дете и лептир

  RSD 180,00 са ПДВ

  Јован Јовановић Змај, Момчило Тешић и Григор Витез

  Књига Дете и лептир издваја се по томе што представља избор из поезије ауторског тројства: Јована Јовановића Змаја, Момчила Тешића и Григора Витеза. Ови ауторски гласови удружени у једну књигу производе посебан доживљај поезије за децу. Три различита песничка стила сусутичу се у једном – да децу забаве, поуче и заинтересују за песнички доживљај света који их окружује. У поговору књиге Дете и лептир дате су биографије ових песничких великана и ближе су описане карактеристике њихових песничких слика.


 • 2ecipeci

  Еци, пеци, пец

  RSD 180,00 са ПДВ

  Избор народних умотворина

  Књига Еци пеци пец представља избор из народне књижевности. У оквиру књиге Еци пеци пец налазе се: разбрајалице, брзалице, ређалице, ругалице, загонетке, изреке, шаљиве песме, шаљиве приче. Дакле, најмлађа публика ће захваљујући овом издању имати прилику да се упозна са оним што је до тада усвајала кроз причу и игру у писаној форми. Такав сусрет биће олакшан поговором у којем ће деци овај вид књижевности бити приближен кроз опис њеног настанка, амбијент и низ постављених питања која имају за циљ да приликом читања фокусирају дечју пажњу на оно најважније у тексту.


 • 24444

  Орашчићи-палчићи

  RSD 180,00 са ПДВ

  Десанка Максимовић

  У књизи звучног назива Орашчићи-палчићи нашле су се бајке и песме Десанке Максимовић. Већ по насловном појму који има снагу једне риме препознатљива је Десанкина примарна вокација. Наиме, Десанка је превасходно песник, при чему је читалачка публика највише познаје као ствараоца за зреле читаоце. У књизи Орашчићи-палчићи читаћете Десанкинине стихове намењене деци, који се одликују хумором, али и едукативношћу; у песми Лутке рачунају песникињине лутке: „све су глупе / Иако су врло скупе, јер ниједна / Да ми зна / Један и један / Да су два.“ Десанкинин песнички глас испољиће се и у форми бајке, па ће тако бајка Риба возарица бити проткана стиховима, а таква посебност нарочито ће заинтересовати најмлађу публику. У поговору је дата и кратка биографија Десанке Максимовић, а наведена су и питања о којима ученик треба да размишља док чита књигу.


 • ribaribicaca

  Александар С. Пушкин

  У оквиру ове књиге налази се Бајка о рибару и рибици и Бајка о цару султану Александра Сергејевича Пушкина. Пушкин, писац који је превасходно стварао за већ искусну читалачку публику, у своја дела намењена најмлађој публици укључио је народну традицију, коју је обогатио хумором и довитљивим исказима, а све у циљу да деци приближи свет илустрован у бајци и да на трон победе постави правду. Ако кажемо, да су обе бајке написане у стиховима нећемо изненадити познаваоце Пушкиновог дела, али ће то свакако бити особен читалачки доживљај за децу која бајке повезују с прозном формом. У поговору ове књиге упознаћете се с најважнијим догађајима из живота овог писца, који и сам из данашње перспективе помало личи на бајку, будући да Пушкин свој живот губи у 38 години живота у двобоју изазваном због љубави према жени. Такође, поговор књиге посвећен је анализи главних одлика бајки, при чему је нарочито истакнута њихова једноставност и непосредност.


 • kruna

  Кућа је наша круна

  RSD 180,00 са ПДВ

  Добрица Ерић

  Књига Кућа је наша круна представља избор из поезије Добрице Ерића. Већ у првој песми овог избора Добрица Ерић дарује детету посебан статус, јер сматра да „људи све могу (…) само им једна ситиница фали / што више никад / не могу да буду мали.“ С таквим посебним осећањима везаним за детињство, ђака, школу, надимак, сањара, Добрица Ерић гради читав песнички свет. У том песничком свету аутор посебну пажњу посвећује природи. Резултат песникове блискости с природом су песме: Љубичица, Зевак, Смиље, Детелина, Босиок, Љутић, Ако желиш да те прати срећа и друге. Посредством песниковог доживљаја деца ће имати прилику да упознају потпуно другачије лице свог природног окружења, што ће развити њихову машту и појачати њихову осетљивост на оно што их окружује. У оквиру књиге Кућа је наша круна налази се и кратка биографија Добрице Ерића, на основу које ученици могу да стекну бољи увид у његов живот и његово дело. Биографији је прикључено и поетично виђење овог песника из угла Драгана Лукића. Стога, је посебно занимљиво прочитати како је дечји песник видео дечјег песника на песнички начин.


 • fafasef

  Сеоско двориште

  RSD 180,00 са ПДВ

  Момчило Тешић


 • smesni-vladari

  Смешни владари

  RSD 180,00 са ПДВ

  Ханс Кристијан Андерсен

  Књига Смешни владари представља избор бајки Ханса Кристијана Андерсена, које нас засигурно прате од најранијег детињства; њихову садржину откривамо паралелно са откривањем света око нас. Тако се ова дела уткивају у наше искуство, при чему њихова поучна функција нарочито добија на снази. Са биографијом овог данског писца, о чијој књижевној величини најбоље говори чињеница да се превасходно у најранијем детињству упознајемо са садржином његовог бајковитог универзума, а тек онда се њим као ауторем, упознаћете се на крају ове књиге. У нашем избору пронаћи ћете следећа дела: Царево ново одело, Кнегиња на зрну грашка, Славуј, Ружно паче, Дивљи лабудови, Палчица, Амајлија, Цвеће мале Иде, Свињар, Оле Лукоје. Дела овог бајкотворца светског реномеа намењена су пре свега оном ко једини може да уочи лажност царевог новог одела – детету, али и свима онима који желе да у свету обмана препознају праве вредности.


1 2 3 4 5 6