Погледај Корпу “Орашчићи-палчићи” has been added to your cart.

Приказано свих 6 резултата

 • miš poseja proju korice mockup

  Миш посеја проју

  RSD 245,00 са ПДВ

 • basne korice mockup

  Басне

  RSD 245,00 са ПДВ

  Ова књига представља избор Доситејевих превода басни, у којима је осим преводилачког ангажмана присутан и ауторски печат Доситеја Обрадовића. С обзиром на поучан карактер басне, није случајно што је Доситеј Обрадовић као наш велики просветитељ афирмисао ову врсту у нашој књижевности. Како би најмлађи читаоци што боље разумели сам појам басне, па и њен настанак и развој, у књизи је дат и Предговор у сликама. Тако конципиран предговор симболичка је увертира у свет у којем су животиње главни карактери – у свет који је приказан без улепшавања и који као такав постаје својеврсна припрема за читалачко искуство, али и за живот.


 • Ala je lep ovaj svet korice mockup

  Ала је леп овај свет

  RSD 245,00 са ПДВ

  Књига Ала је леп овај свет представља избор из поезије Јована Јовановића Змаја. Овако сачињен одабир песама одлична је увертира за улазак најмлађе публике у свет књижевности. С обзиром на то да је већина Змајевих стихова доживела извођење уз музику, деца их усвајају у свом најранијем добу, док још не знају да читају. Зато је Змајев свет, пун хумора који најчешће произлази из замишљених животних нелогичности и из чудноватог човековог додира са природом, већ познат деци. Стихови овог песника симболизују детињство многобројних генерација, те су тако – упркос свим разликама – спона између различитих старосних доба и имају вредност културне заоставштине.


 • 111111

  Дете и лептир

  RSD 225,00 са ПДВ

  Јован Јовановић Змај, Момчило Тешић и Григор Витез

  Књига Дете и лептир издваја се по томе што представља избор из поезије ауторског тројства: Јована Јовановића Змаја, Момчила Тешића и Григора Витеза. Ови ауторски гласови удружени у једну књигу производе посебан доживљај поезије за децу. Три различита песничка стила сусутичу се у једном – да децу забаве, поуче и заинтересују за песнички доживљај света који их окружује. У поговору књиге Дете и лептир дате су биографије ових песничких великана и ближе су описане карактеристике њихових песничких слика.


 • 2ecipeci

  Еци, пеци, пец

  RSD 225,00 са ПДВ

  Избор народних умотворина

  Књига Еци пеци пец представља избор из народне књижевности. У оквиру књиге Еци пеци пец налазе се: разбрајалице, брзалице, ређалице, ругалице, загонетке, изреке, шаљиве песме, шаљиве приче. Дакле, најмлађа публика ће захваљујући овом издању имати прилику да се упозна са оним што је до тада усвајала кроз причу и игру у писаној форми. Такав сусрет биће олакшан поговором у којем ће деци овај вид књижевности бити приближен кроз опис њеног настанка, амбијент и низ постављених питања која имају за циљ да приликом читања фокусирају дечју пажњу на оно најважније у тексту.


 • 24444

  Орашчићи-палчићи

  RSD 225,00 са ПДВ

  Десанка Максимовић

  У књизи звучног назива Орашчићи-палчићи нашле су се бајке и песме Десанке Максимовић. Већ по насловном појму који има снагу једне риме препознатљива је Десанкина примарна вокација. Наиме, Десанка је превасходно песник, при чему је читалачка публика највише познаје као ствараоца за зреле читаоце. У књизи Орашчићи-палчићи читаћете Десанкинине стихове намењене деци, који се одликују хумором, али и едукативношћу; у песми Лутке рачунају песникињине лутке: „све су глупе / Иако су врло скупе, јер ниједна / Да ми зна / Један и један / Да су два.“ Десанкинин песнички глас испољиће се и у форми бајке, па ће тако бајка Риба возарица бити проткана стиховима, а таква посебност нарочито ће заинтересовати најмлађу публику. У поговору је дата и кратка биографија Десанке Максимовић, а наведена су и питања о којима ученик треба да размишља док чита књигу.