Приказано свих 9 резултата

 • sterija korice mockup

 • baš čelik korice mockup

  Баш-Челик

  RSD 320,00 са ПДВ

 • Uroš i Mrnjavčevići korice mockup

  Урош и Мрњавчевићи

  RSD 320,00 са ПДВ

  Избор народних песама преткосовског циклуса.


 • Tom-Sojer

  Том Сојер

  RSD 350,00 са ПДВ

  Марк Твен


 • Robinzon-Kruso

  Робинзон Крусо

  RSD 350,00 са ПДВ

  Данијел Дефо

  Књига Робинзон Крусо представља авантуристички роман енглеског писца Данијела Дефоа. Главни јунак романа по којем је именована и ова књига је бродоломац који је провео двадесет и осам година на пустом острву. Приповедање романа тече из првог лица једнине. Исповедни тон и фиктивни аутобиографски подаци које главни јунак даје већ на самом почетку књиге утичу на веродостојност приче. На тај начин читаоцу је омогућено да се идентификује са главним актером авантуристичких доживљаја у роману, те и само читање овог романа постаје својеврсна пустоловина и одметништво.


 • Hajduci

  Хајдуци

  RSD 275,00 са ПДВ

  Бранислав Нушић

  Хајдуци су дело истакнутог српског књижевника – комедиографа, романсијера, есејисте – Бранислава Нушића. Како и сам аутор у предговору књиге тврди ова књига резултат је одржаног обећања деци да ће написати нешто и за њих. Но, са оном врстом радозналости и смеха са којом су деца читала његове књиге намењене старијој публици, што је и узроковало пишчево обећање, старија публика се враћа Хајдуцима. У предговору књиге, аутор је истакао да догађаји из овог романа нису у потпуности измишљени, већ да имају аутобиографске елементе. Читање Хајдука значи дружење с Врапцем, Глуваћем, Дроњом, Цврцом, Тртом, Брбом и Нушићем дететом – односно с друштвом које се окупља на храстовом дрвету; читање овог дела такође означава много смеха уз описе ових јунака и њихов бунтовнички дух.


 • Pesme-o-majci

  Песме о мајци

  RSD 275,00 са ПДВ

  Бранко В. Радичевић

  Како нам и сам назив књиге Бранка В. Радичевића казује, оно што ове песме чини песничким циклусом, односно оно што их окупља и обједињује јесте фигура мајке. Мајка кроз стихове В. Радичевића постаје метафора љубави, брожности, племенитости, пожртвовања, доброте, праштања. Песме илутрују мајку у њеној свакодневници, па тако проналазимо следеће наслове песама: Кад мати крпи, Кад мати плете, Кад мати пришива медењаке, Кад мати шије, Кад мати лаже, Кад мати прашта… У поговору ове књиге осим биографије аутора, дат је и портрет мајке који је аутор осликао стиховима.


 • Krepao-kotao

  Крепао котао

  RSD 275,00 са ПДВ

  избор народних
  бајки и шаљивих
  приповедака


 • Predrag-i-Nenad

  Предраг и Ненад

  RSD 275,00 са ПДВ

  избор неисторијских
  народних песама,
  народних песама
  преткосовског
  циклуса, митолошких
  и обредних песама