КАТАЛОЗИ

Пре него што се упознате са нашим издањима путем њихове виртуелне каталошке представе, указаћемо вам на разлоге и поводе посредством којих смо успоставили сарадњу с многобројним школама, библиотекама и књижарама широм Србије. Сарађивачке споне са оваквим типом едукативних и продајних центара, изградили смо захваљујући широком избору дела домаћих и светских класика, која као репрезенти врхунске литературе не подлежу року трајања, већ трајно побуђују интересовање читалаца. У ту сврху парафразираћемо Борхеса који је рекао да није адекватно питати га шта чита, већ шта поново чита. Слободно можемо рећи да наша издавачка кућа публикује књиге које се поново читају, којима се вреди враћати и изнова их доживљавати, јер нам свако читање открива ново лице значења. Стога то није реприза читалачког процеса, јер реприза асоцира на понављање истог, то је понављање, које нас чини другачијима – које нас сваки пут мења. Управо због тога ове књиге као екстрати мудрости и врлине, вредни су поклони за ученике који су постигли одличан успех или одличне резултате на школским такмичењима, те због тога спадају у важне ритуалне реквизите којима се свечано обележава крај полугодишта или крај школске године, на чега смо као издавачи посебно поносни.

С тим у вези, није необична ни чињеница да наши издавачки ресурси обогаћују библиотечке фондове широм Србије. Као и приликом куповине књига за награђивање и у сврху опремања библиотека, обезбеђујемо посебне попусте и погодности. Осим самог избора књига који наш издавачки корпус поседује, својеврстан утицај на одлучивање за наша издања има и однос цене и квалитета за који наши купци тврде да је најбољи на тржишту. Наиме, наше књиге, захваљујући властитим штампарским капацитетима, квалитетног су повеза, доступне су и у брошираном и у тврдом повезу (при чему су поред издања у тврдом повезу и издања у меком повезу за средњу школе шивена чиме је елиминисана могућност цепања страница). Поред тога, наше књиге сачињене су од нерециклираног папира. Када је реч о опреми књиге, нарочита пажња посвећена је књигама из едиције Посебна издања, о којима ће у наставку бити више речи, а које се одликују и богатим илустративним животом.

Управо едиција Посебна издања учинила нас је препознатљивим на издавачком тржишту. Наиме, наш издавачки идентитет нарочито је креирала колекција књига из назначене едиције. Као издавачи који од свог оснивања публикују искључиво дела висококаратне вредности и творе класичну библиотеку, желели смо и у ауторском погледу да дамо свој допринос полицама традиције и културе. Због те идеје окупили смо еминентне ауторе и начинили едицију Посебна издања. На тај начин смо властити издавачки континуитет подупрли стубовима прошлости, будући да књиге из назначене колекције тематизују знамените личности наше културе, традиције, историје и науке. Таква ризница прошлости одговорила је и на потребе опремања школа и библиотечких фондова, али и за награђивање ученика за постигнути успех. Та чињеница постаје нарочито симболична, јер сугерише да наша издања, осим што прате целокупно школовање ђака, уједно у виду књиге-поклона постају и потврда успешности и важности тог процеса. Стога, смо нарочито поносни када се књиге из назначене колекције нађу на манифестацијама које афирмишу образовање и културу (попут дана школе, светосавске прославе и других школских свечаности).

Ваша посета нашем сајту потврђује да је књига идеална тачка сусрета, књига тка невидљиве нити међу људима, које свет чине целином; зато нас контактирајте – да започнемо, наставимо или обновимо сарадњу – да трајемо заједно.

Преузмите наше каталоге кликом на слику

Сви каталози су у ПДФ формату.

Преузмите наше ценовнике кликом на слику

Сви ценовници су у ПДФ формату.